Aivan mahtavaa, vihdoinkin siirsin ja tyhjensin tämän  unelmaani varten. Blogini  sai myös uuden nimen. Kaiketi etsin kivan sivupohjankin joltakulta  sivupohjamestarilta.
Nukkekoti ajatus oli alkujaan Tukholmasta, kävelimme vanhankaupungin kujilla ja mieheni kanssa näimme hauskan minikaupan, siitä se ajatus alunperin lähti. Siitä kaupasta ostin ihanan pylvässängyn ja kultaisia taulunkehyksiä, sänky meni kylläkin myöhemmin rikki lasten napattua sen leikkeihinsä. Kultaiset taulunkehykset annoin tuliaisiksi, ei sellaisia söpöläisiä Suomesta tainnut silloin vielä saada, vai? Vuosi oli -98.
Olen kuitenkin pihi, enkä osta vielä(kään) valmistaloa.
1. taloa rakennetaan kaijutinlaatikoihin. Melkein veimme niitä jo jäteasemalle, lamppu syttyi ja ideointi lähti niistä kahdesta liikkeelle. Kuorimme ensin pinnat puhtaaksi lastulevyksi, poistimme etupinnan ja kaijarisysteemit sähköjohtoineen. Seuraavaksi mittailimme ikkunan ja ovien paikkoja, mies leikkasi minelle ne siististi. Minimaailmasta ostimme pari ikkunaa, joiden mukaan aukot laitettiin. Kaijutinlaatikko ei tietysti ole kovinkaan syvä huoneeksi, sopivan korkea ja kohtalaisen leveä se kuitenkin on. Miehen sisko on poistamassa omia vanhoja kaijuttimiaan ja niistä saamme kaksi kerrosta lisää. Jonkinlainen erillinen porraskäytävä talon kylkeen on vielä ideoitava, jotta tilaa huoneisiin jää ainakin kahdessa alimmassa kerroksessa.
Ovia ja listoja on jo odottelemassa vuoroaan.  Jotain pohjamaalauksia olen tehnyt ettei runko näyttäisi niin ankealta, jouduimme sijoittamaan rakennelman näkyville.
1446674.jpg

Maalamaton sivu on porraskäytävä sivu, en ole ajatellutkaan ovien sijaintia porraskäytävään. Arkkitehtinä vasta mietin tuleeko kierreportaat vai miten. Ylimmät kaksi kerrosta saavat huoneessa sisäportaikot ja kolmas kerros saa ehkä porrashuoneen katosta parvekkeen, silloin ainakin ulkokaton voisi tehdä koko talolle ja se olisi parvekkeenkatto samalla.
Talon leveys on nyt 60cm, huonekorkeus 25cm mutta syvyys vain vaivaiset 22cm. Voi kun syvyyttä olisi 8 cm enemmän!
Asukkaat, he ovat nuoripari ja ehkä tämä pikkutalo kelpaa heille ensiasunnoksi.
Nuoripari odottelee muutamine huonekaluineen muuttoa, joutuvat poloiset odottelemaan vielä pitkään. Nyt he asuvat pienessä hellahuoneessa olohuoneen kulmakaapissa.

1446989.jpg

Sohvalla istuvat asukkaat, kuohujuomat lasissa. Liekö kihlajaisia juhlineet, vai miksi he ovat niin iloisia? Varmaan saivat kihlajaislahjaksi soman maljakon. Sohva ja eräs hylly ovat ainoat huonekalut. Kattila ja neljä lasia tuli lahjapaketeissa myös.